Quickchef celebra dues dècades revolucionant la cuina amb productes de 5a gamma

Quickchef, una empresa referent en la indústria alimentària, ha arribat als 20 anys oferint solucions per encarar els reptes actuals que planteja el món de l’hostaleria. Està especialitzada en productes de 5a gamma, precuinats o semielaborats que es presenten envasats i estan a punt per ser consumits després d’un procés ràpid de regeneració. Aquesta categoria d’aliments i el seu procés de producció presenten avantatges per cobrir les necessitats com ara optimitzar els processos de cuina, la professionalització del personal i el control dels costos cada vegada més elevats pel que fa a l’energia, temps i matèries primeres.

La companyia, fundada el 2003 i amb una producció anual de més de 600.000 kg de menjar, ha obtingut quatre certificacions que destaquen la seva qualitat, seguretat i consciència ecològica. Disposa d’un catàleg variat: amanides, peces de carn cocida al buit, peix, salses, receptes tradicionals, plats ètnics i opcions vegetarians, veganes i sense gluten per adaptar-se a les demandes i necessitats dels usuaris. Quickchef està ubicat a Reus, en unes modernes instal·lacions de 3.600 metres quadrats i equipades amb la darrera tecnologia.

La 5a gamma, cada vegada més popular, es caracteritza perquè l’aliment està preparat i a punt per ser consumit, no se li ha afegit cap conservant i manté les seves propietats originals, els nutrients i el gust. Per aconseguir-ho, s’utilitzen processos d’elaboració tradicional i alhora tècniques més modernes com la pasteurització i la cocció a baixa temperatura. A partir d’aquesta línia de negoci, Quickchef troba solucions als problemes i reptes derivats del context actual del sector de l’hostaleria, cada vegada més competitiu i amb la creixent necessitat d’adaptar-se a les expectatives dels clients, que busquen experiències gastronòmiques úniques i personalitzades. Permet un treball de cuina més eficient a partir de l’optimització de la gestió i el manteniment del personal qualificat que hi treballa, alhora que potencia el control de qualitat dels seus productes, dotant-los d’estabilitat i continuïtat perquè es presentin de la mateixa manera i amb idèntiques característiques als hotels i restaurants on es distribueixen.

Una altra avantatge té relació directa amb la seguretat alimentària i un exhaustiu control d’al·lèrgens, sobretot ara que cada vegada hi ha més pressió per complir amb uns estàndards de qualitat elevats. A part de disminuir el malbaratament i les pèrdues (la pèrdua que pot experimentar un producte per diferents causes), també ajuda en gran manera a reduir despeses energètiques i pel que fa a les matèries primeres i aprofitar d’una manera més productiva el temps i els recursos utilitzats.

En aquest sentit, els hotels han aconseguit un estalvi del 25% en energia i d’un 20% dels costos de personal gràcies als aliments de 5a gamma de l’empresa catalana. Tot això comporta una experiència satisfactòria per fidelitzar els clients i guanyar reputació en un mercat cada vegada més competitiu.

Simplificar el procés d’aprovisionament permetent l’emmagatzematge de productes durant llargs períodes de temps sense perdre la seva qualitat, i la possibilitat de combinar aquests aliments amb productes locals com a estratègia per oferir plats inofensius i alhora autèntics, són altres avantatges.

Anna Codina, consultora estratègica que treballa amb Quickchef, explica que “en el context actual, el sector de l’hostaleria es troba amb molts reptes per satisfer les demandes dels clients sense perdre competitivitat. La cinquena gamma i les avantatges que suposa a l’hora d’optimitzar despeses, i les garanties de qualitat i seguretat que ofereix, és la solució perfecta per afrontar aquestes necessitats”.